2013. szeptember 24., kedd

Csalamádé



Csalamádé


Hozzávalók:
85 dkg káposzta
55 dkg paprika
25 dkg zöldparadicsom
60 dkg vöröshagyma
50 dkg uborka
1,4 dl 20%-os ecet
12 dkg cukor
3 dkg só
késhegynyi borkénpor
szalicil
Elkészítés:
A hozzávalókat lereszeljük.  Rátesszük a többi hozzávalót is, jól összekeverjük.  Állni hagyjuk 1-2 napig, közben kevergetjük, majd üvegekbe rakjuk.

Az alaprecept (7 kg-hoz) hozzávalói:
1,5 kg paprika
1,5 kg zöldparadicsom
1,5 kg fejeskáposzta
1,5 kg uborka
1 kg hagyma
3,5 dl 20%-os ecet (vagy 7 dl 10%-os ecet)
25 dkg cukor
7 dkg só
szalicil
késhegynyi borkénpor







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése