2013. szeptember 16., hétfő

Szilvakompót

Szilvakompót

Hozzávalók:
tetszőleges mennyiségű szilva
cukor
egész fahéj, szegfűszeg, fahéj
Elkészítés:
Előkészítjük az üvegeket. A szilvát alaposan megmossuk, s megtöltjük vele az üvegeket (én 8 db 7 dl-es üveggel készítettem), kisebb darab egész fahéjat, ill. 1-2 db szegfűszeget is teszünk az üvegbe. Ehhez 2,5 liter vízből készítettem cukorszirupot (lásd lejjebb). Ha felforrt a cukorszirup, óvatosan rámerjük a szilvára (nem egyszerre töltjük tele az üvegeket). Ha ez megvan, visszaöntjük 2-3 üvegből a szirupot az edénybe, újra felforraljuk, majd ismét rámerjük a szilvára. A többi üveggel is ezt megcsináljuk, s közben a már kész szilvakompótra szalicilt teszünk, és lezárjuk az üvegeket. Száraz dunsztban hagyjuk lassan kihűlni.

Cukorszirup: 3 liter vízhez kell 1 kg cukor, illetve (egy) egész fahéj.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése