Szilvalekvár
Hozzávalók:
2,8 kg szilva, kimagozva (3,1 kg-ból kiindulva)
25 g 20%-os ételecet
65 dkg kristálycukor
25 g vaníliáscukor (jó minőségű)
10 szem szegfűszeg
1 nagy rúd fahéj (kb. 15 cm-es, vagy több kisebb) ill. őrölt fahéj is (mennyisége: ízlés szerint)
1 ek citromlé
2,8 kg szilva, kimagozva (3,1 kg-ból kiindulva)
25 g 20%-os ételecet
65 dkg kristálycukor
25 g vaníliáscukor (jó minőségű)
10 szem szegfűszeg
1 nagy rúd fahéj (kb. 15 cm-es, vagy több kisebb) ill. őrölt fahéj is (mennyisége: ízlés szerint)
1 ek citromlé
Elkészítés:
A kimagozott szilvát húsdarálón ledaráljuk, majd feltesszük főni. Az ecetet rögtön ráöntjük. Kicsit később hozzáadjuk a cukrot, vaníliáscukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, s a citromlevet. Sűrűn kevergetjük. Kb. 3-3,5 óráig főzzük.
A kimagozott szilvát húsdarálón ledaráljuk, majd feltesszük főni. Az ecetet rögtön ráöntjük. Kicsit később hozzáadjuk a cukrot, vaníliáscukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, s a citromlevet. Sűrűn kevergetjük. Kb. 3-3,5 óráig főzzük.
Megjegyzés:
Ebből a mennyiségből kb. 2 liter lekvárt kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése