2013. október 22., kedd

Almatorta fahéjas mártással


Almatorta kuglófformában, fahéjas mártással

Hozzávalók:
20 dkg puha margarin
16 dkg kristálycukor
1 cs vaníliáscukor
5 tojás
20 dkg liszt
fahéj
2 alma

A mártáshoz:
1 cs vaníliás puding
5 dl tej
3 ek kristálycukor
1 kk fahéj

Elkészítés:
A margarint, a kristálycukrot és a vaníliáscukrot habosra keverjük az 5 tojássárgájával. Hozzáadjuk a fahéjjal elkevert lisztet, majd a meghámozott és felkockázott almát.  A tojásfehérjéből kemény habot verünk, s óvatosan belekeverjük a masszába. Kikent, lisztezett formába öntjük. Előmelegített, közepesen meleg sütőben sütjük, tűpróbáig.
A mártás hozzávalóiból híg mártást készítünk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése