Linzer
Hozzávalók:
30 dkg margarin
30 dkg porcukor
3-4 tojássárgája (a tojás méretétől
függően)
50 dkg liszt + a nyújtáshoz
50 dkg liszt + a nyújtáshoz
1 cs vaníliás cukor
fél/egy citrom reszelt héja (ízlés
szerint)
A ragasztáshoz:
(barack)lekvár
(barack)lekvár
A tetejére:
kb. 5 dkg margarin
kb. 5 dkg margarin
2 tk kakaó
3 tk porcukor
Elkészítés:
A puha margarint a porcukorral habosra
keverem, majd egyesével hozzáadom a tojássárgájákat, majd a
többi hozzávalót, s összegyúrjuk. Kinyújtjuk, szaggatjuk, majd
előmelegített sütőben kb. 8-10 percig sütjük. Ha kihűlt,
páronként összeragasztjuk a lekvárral. A mázhoz gőz felett
megolvasztjuk a margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot és a kakaót
is, s szép fényesre keverjük. Rácsurgatjuk a sütire. Ha
megdermedt a csoki, dobozba rakhatjuk, s néhány óra alatt
visszapuhul.
Megjegyzés:
Kb. 80 pár lesz belőle.
Bátran ajánlom Mindenkinek!
Kb. 80 pár lesz belőle.
Bátran ajánlom Mindenkinek!
Biztosan nagyon finom, csakhogy a nérót habzsákból kell sütőlemezre nyomni, sokkal lágyabb tésztája van. Ez így linzerkarika, ami szintén isteni finomság! :) Nézd csak, így kéne: http://szofika-a-konyhaban.blogspot.hu/2013/10/klasszikus-nero-aprosutemeny.html
VálaszTörlésSzerintem, mindegy, minek hívjuk :) De szerintem szaggatni egyszerűbb, mint habzsákból kinyomni :)
TörlésNem, sajnos nem mindegy, mindegyiknek megvan az oka, hogy miért úgy hívják, ahogy. :) A linzer egy igen jó, klasszikus sütemény, és nagyon szépen kivitelezted, csak gratulálni tudok! :)
Törlés