2014. április 9., szerda

Linzer

Linzer

Hozzávalók:
30 dkg margarin
30 dkg porcukor
3-4 tojássárgája (a tojás méretétől függően)
50 dkg liszt + a nyújtáshoz
1 cs vaníliás cukor
fél/egy citrom reszelt héja (ízlés szerint)
A ragasztáshoz:
(barack)lekvár
A tetejére:
kb. 5 dkg margarin
2 tk kakaó
3 tk porcukor

Elkészítés:
A puha margarint a porcukorral habosra keverem, majd egyesével hozzáadom a tojássárgájákat, majd a többi hozzávalót, s összegyúrjuk. Kinyújtjuk, szaggatjuk, majd előmelegített sütőben kb. 8-10 percig sütjük. Ha kihűlt, páronként összeragasztjuk a lekvárral. A mázhoz gőz felett megolvasztjuk a margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot és a kakaót is, s szép fényesre keverjük. Rácsurgatjuk a sütire. Ha megdermedt a csoki, dobozba rakhatjuk, s néhány óra alatt visszapuhul.


Megjegyzés:
Kb. 80 pár lesz belőle.
Bátran ajánlom Mindenkinek!





3 megjegyzés:

  1. Biztosan nagyon finom, csakhogy a nérót habzsákból kell sütőlemezre nyomni, sokkal lágyabb tésztája van. Ez így linzerkarika, ami szintén isteni finomság! :) Nézd csak, így kéne: http://szofika-a-konyhaban.blogspot.hu/2013/10/klasszikus-nero-aprosutemeny.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem, mindegy, minek hívjuk :) De szerintem szaggatni egyszerűbb, mint habzsákból kinyomni :)

      Törlés
    2. Nem, sajnos nem mindegy, mindegyiknek megvan az oka, hogy miért úgy hívják, ahogy. :) A linzer egy igen jó, klasszikus sütemény, és nagyon szépen kivitelezted, csak gratulálni tudok! :)

      Törlés