2014. május 27., kedd

Cseh tészta

Cseh tészta

Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
30 dkg cukor
5 ek víz
17 dkg darált dió
13 dkg liszt
fél cs sütőpor
1 csipet só
A krémhez:
fél liter tej
5 ek liszt
2 cs vaníliás cukor
1 ek cukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
csoki, a tetejére

Elkészítés:
Egy tálba összekeverjük a diót, lisztet, sót és a sütőport.
Elkezdjük felverni a tojást, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, majd a vizet. Habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diós keveréket. Sütőpapírral kibélelt normál tepsibe öntjük a masszát, s előmelegített sütőben sütjük, kb. ¾ óráig.

A krémhez felfőzzük a lisztet a cukrokkal és a tejjel, majd lehűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt masszát. Habosra keverjük.
A kihűlt tésztára simítjuk a krémet. Csokit reszelünk rá.