Cseh tészta
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
30 dkg cukor
5 ek víz
17 dkg darált dió
13 dkg liszt
fél cs sütőpor
1 csipet só
A krémhez:
fél liter tej
5 ek liszt
2 cs vaníliás cukor
1 ek cukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
csoki, a tetejére
Elkészítés:
Egy tálba összekeverjük a diót,
lisztet, sót és a sütőport.
Elkezdjük felverni a tojást, majd
fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, majd a vizet. Habosra keverjük,
majd hozzáadjuk a diós keveréket. Sütőpapírral kibélelt normál
tepsibe öntjük a masszát, s előmelegített sütőben sütjük,
kb. ¾ óráig.
A krémhez felfőzzük a lisztet a
cukrokkal és a tejjel, majd lehűtjük. A margarint kikeverjük a
porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt masszát. Habosra
keverjük.
A kihűlt tésztára simítjuk a krémet. Csokit reszelünk rá.
A kihűlt tésztára simítjuk a krémet. Csokit reszelünk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése