2014. július 21., hétfő

Margaréta – avagy linzer kicsit másképp

Margaréta

Hozzávalók:
7 dkg porcukor
10 dkg vaj/margarin
2 tojássárgája
2 cs vaníliás cukor
citromhéj
15 dkg liszt
A tetejére:
lekvár


Elkészítés:
A cukrot alaposan összekeverjük a vajjal/margarinnal, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, citromhéjat, a tojássárgákat, végül a lisztet. Könnyen nyújtható tésztát készítünk. Majd nyújtjuk, szaggatjuk: én nagyobb méretű linzerszaggatót használtam az alsó részéhez, a felsőhöz pedig kisebb méretűt. Előmelegített sütőben, 180 fokon világosra sütjük. Ha kihűltek, lekvárral ragasztjuk össze (esetleg megszórhatjuk porcukorral is).
16 db-ot kaptam ebből a mennyiségből- de ha tudjuk hasznosítani a tojásfehérjét, érdemes egyből nagyobb adagot készíteni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése