2014. október 2., csütörtök

Ostoros rétes

Ostoros rétes

Ronda, de finom... :)

Hozzávalók 2 rúdhoz:
A tésztához:
4 dl tej
2 ek cukor
3 dkg élesztő
60 dkg liszt
1 csipet só
5 dkg porcukor
2 ek étolaj
3 tojássárgája + 1 a kenéshez
A töltelékhez:
25 dkg szobahőmérsékletű margarin
20 dkg porcukor
2 dkg kakaó

Elkészítés:
A cukros tejet megmelegítjük, s felfuttatjuk benne az élesztőt. Majd eldolgozzuk a liszttel, s hozzáadjuk a többi hozzávalót, s tésztát dagasztunk. Hat egyenlő részre osztjuk,s (legalább) fél órát pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat jól kikeverjük. A tésztákat szépen kinyújtjuk, megkenjük a krémmel, feltekerjük (mint a piskótát), majd hármat-hármat összefonunk. Újabb félórát pihentetjük, megkenjük a tetejét a tojássárgájával, majd előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük, kb. 35 percig.

Persze, macerás (főleg a kenés része), és nem kerül fél óra alatt az asztalra, de mindenképp érdemes megsütni! Csak ajánlani tudom!