2015. március 31., kedd

Kakaós kalács

Variációk egy tésztára - kakaós kalács

Hozzávalók:
A tésztához:
4 dl tej
3 ek cukor
3 dkg élesztő
60 dkg liszt
1 tojás
1 ek zsír
1 kk só
A töltelékhez:
20 dkg margarin
16 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
A tetejére:
1 tojás

Elkészítés:
Kelt tésztát készítünk a tészta hozzávalóiból. A töltelékhez alaposan kikeverjük habverővel a hozzávalókat.
Én a tésztát 3 felé választottam: két kisebb egyforma cipót, és egy nagyobbat csináltam. Mikor megkelt, a nagyobb cipót kinyújtottam, megkentem a krém felével, majd feltekertem, s hosszában kettévágtam, s „összefontam” a két szálat.
A két kisebb cipót szintén kinyújtottam, az egyiket megkentem a krémmel, rátettem a másik „lapot” is, s kb. 1-1,5 cm széles csíkokra vágtam. Ezeket elsodortam, majd körbetekertem őket.
A tetejüket tojással kentem meg (és csokibogyót nyomtam az utóbbiak tetejére :) ). 190 fokra előmelegített sütőbe téve szép barnára sütjük.