Pudingos-almás pite
Azok az illatok...
:) és olyan csodaszépen fénylik! Imádom ezt a gyümölcsös-pudingos
dolgot! :)
Hozzávalók (28 cm-es
piteformához):
A tésztához:
A tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
1 egész tojás
1 csipet só
A töltelékhez:
75 dkg alma, tisztán
5 ek cukor
2-3 db fahéjrúd, 1 kk őrölt fahéj
2 cs vaníliapuding
Elkészítés:
Először is megpucoljuk és apróra szeljük az almát. A tészta hozzávalóit egy tálban szépen összedolgozzuk, kinyújtjuk, s szépen beleigazítjuk a sütőformába (maradjon a rácshoz is tészta!). 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt elősütjük. Közben elkészítjük a tölteléket: ehhez cukorszirupot készítünk: fél liter vízhez adjuk az 5 ek cukrot és a fahéjrudakat, majd ha forr, kivesszük a fahéjat, s beletesszük az almát és az őrölt fahéjat. Közben 2 dl vízzel elkeverjük a pudingport, majd ha forr az almás töltelék, hozzáadjuk a pudingot, s sűrűn keverjük. Ha újra forr, kész is. Ekkor ráöntjük az elősütött tésztára, majd „berácsozzuk” a maradék tésztával. Visszatesszük a sütőbe, majd kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
Először is megpucoljuk és apróra szeljük az almát. A tészta hozzávalóit egy tálban szépen összedolgozzuk, kinyújtjuk, s szépen beleigazítjuk a sütőformába (maradjon a rácshoz is tészta!). 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt elősütjük. Közben elkészítjük a tölteléket: ehhez cukorszirupot készítünk: fél liter vízhez adjuk az 5 ek cukrot és a fahéjrudakat, majd ha forr, kivesszük a fahéjat, s beletesszük az almát és az őrölt fahéjat. Közben 2 dl vízzel elkeverjük a pudingport, majd ha forr az almás töltelék, hozzáadjuk a pudingot, s sűrűn keverjük. Ha újra forr, kész is. Ekkor ráöntjük az elősütött tésztára, majd „berácsozzuk” a maradék tésztával. Visszatesszük a sütőbe, majd kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése